Referenties


Wat zeggen onze cliënten?

Referenties over Pianototaal"Wij zijn al vele jaren trouwe klant van Pianototaal.

Elke dag genieten wij van de juiste stemming die Marcel de Walle aan onze piano geeft. Dit brengt ons veel vreugde en speelplezier.

Samen met Marcel hebben wij een “muzikale reis” gemaakt langs onze piano’s. Met zijn grote, brede ervaring en vakkennis als pianotechnicus heeft Marcel ons bij iedere beslissing betrouwbaar terzijde gestaan en vakkundige antwoorden gegeven op al onze vragen. Nu is onze allergrootste pianowens vervuld. Wij hebben onze droomvleugel gekocht bij Pianototaal! Een schitterende vleugel van wereldklasse en uniek in zijn soort. Wij koesteren onze dierbare vleugel want hij raakt bij iedereen de juiste snaar. Daarvoor zijn wij Marcel de Walle zeer dankbaar!! "

- Kees Schouten & Mattie Schouten-Vuijk - Theater en Congrescentrum Hanzehof Zutphen"Beste Marcel, bij deze krijg je een zeer groot compliment voor het stemmen van de vleugel van Cor Bakker en Louis van Dijk. Ze waren ZEER te spreken over de vleugel!"

- Mark Hengeveld | Theater en Congrescentrum Hanzehof Zutphen - Jazzpianist Jasper van 't Hof over Pianototaal

Onderstaand een reactie van Jazzpianist Jasper van het Hof op de door ons verzorgde Yamaha C5 huurvleugel voor één van zijn recente concerten.

“Even vanuit onderweg....Een prachtige vleugel !! Geweldig instrument die ook de stemming zeer goed bleef houden. 2 x 50 minuten strak. Hartelijk dank!! Vriendelijke groet, Jasper”

- Jazzpianist Jasper van het Hof -Stichting Cultuur Kleine Noordijk

"Marcel de Walle van Pianototaal heeft zich de afgelopen jaren een uiterst betrokken en betrouwbare adviseur getoond voor al onze vragen en onderhoudskwesties aangaande onze piano. Wij zijn enorm blij met de inmiddels aangeschafte vleugel, speciaal met aangepast toebehoren om de vleugel te kunnen verplaatsen indien nodig. Marcel denkt mee en vindt oplossingen op maat. Dankzij zijn goede adviezen genieten nu zowel artiest als publiek van de prachtige klanken. Wij zijn zeer enthousiast en bevelen hem van harte aan!"

 - Caroline Buitenhuis, secretaris Stichting Cultuur Kleine Noordijk -Peak4 over Pianototaal"Wij willen jullie graag nógmaals danken voor de fijne samenwerking. De huurpiano is zeer goed bevallen en jullie meedenken en flexibiliteit ook zeker. Hopelijk tot een volgende keer "

- Suzanne Wentink | Peak4 - "Beste Marcel, vanavond mocht ik in de Hanzehof op de door jou prachtig gestemde C6 spelen. Dat was een groot voorrecht. Dankjewel!"

- Nico BrandsenGa naar de website van Nippon Trading"Ik ken Marcel al vele jaren als een goede en betrouwbare pianotechnicus. Marcel heeft een ongeëvenaarde drive in zich en gaat kostte wat het kost voor zijn klant door het vuur. Zoekt u een goed adviseur met verstand van zaken dan bent u Pianototaal aan het juiste adres."

- Adrie ten Hove | Nippon Trading - "Sinds 2005 is Marcel de Walle de vaste pianostemmer voor de twee vleugels en de piano in de Deventer Schouwburg. De grote Steinway D concertvleugel is gezamenlijk eigendom van de Stichting Kamermuziek en de Deventer de Schouwburg.

Met voldoening kunnen wij vaststellen dat de pianisten van wereldklasse die in de kamermuziekserie en bij de concerten van HET Symfonieorkest optreden zonder uitzondering tevreden zijn over de kwaliteit van het instrument en over de wijze waarop dit is gestemd.

Indien nodig is Marcel vóór of tijdens de concerten aanwezig om aan eventuele wensen van de pianist tegemoet te komen.

Stichting Kamermuziek DeventerVoorts controleert Marcel de condities (bv. de vochtigheidsgraad) van de ruimte waarin de instrumenten zijn opgeslagen en wordt op zijn advies in het bijzonder de grote concertvleugel onderworpen aan een technische controle door een Steinway-specialist  van de firma Ypma (Steinway Center Nederland,  Alkmaar).

Kortom: Het bestuur van de Stichting Kamermuziek Deventer en de directie van de Schouwburg getuigen  gaarne van hun tevredenheid over de samenwerking met Marcel de Walle."

- Stichting Kamermuziek Deventer -
 Ga naar de website van School van Frieswijk!"Nadat we met steun van het PBF Cultuurfonds een eigen piano konden aanschaffen voor de koffieconcerten in de School van Frieswijk hielp Marcel de Walle van Piano Totaal ons een mooie "hoge"Yamaha uitkiezen. Hij zorgde voor het vervoer en de plaatsing en komt regelmatig om de piano te stemmen voor een optreden. Dat is een flinke klus want er is vloerverwarming en dat vinden piano's eigenlijk niet zo lekker. De "vochtregulators" die Marcel ons aanbeval helpen een beetje om hem niet te laten uitdrogen, maar Marcels stembeurten blijven nodig om de pianisten tevreden te houden. En dat lukt gelukkig nog iedere keer weer."

- Wim Odé | School van Frieswijk -


https://www.piano-info.nl  Pianototaal is tevens te vinden op www.piano-info.nl.
Piano leveranciers in Dalfsen, Hellendoorn, Ommen, Raalte.


Pianototaal zet al ruim 30 jaar de toon!!!