Piano onderhoud


Piano onderhoud

Met tijdig piano onderhoud worden grote problemen vaak lange tijd op afstand gehouden, en het draagt bovendien belangrijk bij aan uw speelplezier. Afhankelijk van het gebruik van de piano, is het verstandig om na een aantal jaren het mechaniek een onderhoudsbeurt te laten geven. Net als bijvoorbeeld bij een motor van een auto, zal ook het mechaniek van een piano gaan ontregelen en slijten.

 

Piano onderhoud Deventer

Temperatuur, vochtigheid of droogte

Omdat uw piano een natuurproduct is, zal deze reageren op temperatuur en vocht / droogte schommelingen. Hoe gelijkmatiger deze waarden blijven, hoe beter dat is voor uw piano. De temperatuur is in de meeste huishoudens geen probleem, vocht ook niet. Maar droogte kan vooral in het stookseizoen voor grote problemen zorgen. Indien u dit niet tijdig ondervangt, zorgt dit voor een snellere ontstemming en loszittende onderdelen van het mechaniek, waardoor eerder slijtage ontstaat.

De ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 50 en 65 %. Komt de luchtvochtigheid daaronder, dan moet u water gaan verdampen in of bij de piano of vleugel. Dit kunt u doen door een pot met water onder in de piano te zetten. U kunt ook door ons een hydroceel-unit laten plaatsen. Deze zijn een stuk effectiever en kosten in combinatie met een piano stembeurt slechts € 55,- 

Als u het bovenstaande in acht neemt, dan is het zonder meer mogelijk een leven lang met uw piano te doen.

Uw piano of vleugel eens een onderhoudsbeurt te geven? Wij geven u graag kosteloos professioneel advies!

Afspraak maken